Όμιλος Ιατρόπολις: Η ικανοποίηση του ασθενούς ως δείκτης ποιότητας

image

Όταν στις αρχές του 2018, ο όμιλος Ιατρόπολις ξεκίνησε να μετρά την ικανοποίηση των επισκεπτών του με τη χρήση συσκευών αξιολόγησης της PrivateReview, αριθμούσε ήδη πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στην παροχή πρότυπων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και υγείας.

Από την ίδρυση του, το 1986, το Ιατρόπολις δεν σταμάτησε να ακολουθεί τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις και να εφαρμόζει ιατρικές τεχνολογίες τελευταίας γενιάς εγκαθιστώντας σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, με την άρτια καταρτισμένη ομάδα του, τόσο σε ιατρικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή φροντίδα προς όλους τους ασθενείς.

Σήμερα είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που σε έναν ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο στο Χαλάνδρι έχει εγκατεστημένους 8 μαγνητικούς και 1 αξονικό τομογράφους, παράλληλα αριθμεί 8 διαγνωστικά κέντρα, με 15 μαγνητικούς τομογράφους, 7 αξονικούς τομογράφους και 18 τμήματα συνολικά εξοπλισμένα πλήρως με τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικά μηχανήματα. Από το 2001, έχει επεκταθεί και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας με την ίδρυση εξειδικευμένης κλινικής στο Χαλάνδρι, η οποία διαθέτει τμήμα ακτινοθεραπείας και τμήμα θεραπείας με ιώδιο.

Για τον όμιλο Ιατρόπολις, η υιοθέτηση υψηλών προδιαγραφών λειτουργίας και η ολόπλευρη κάλυψη των αναγκών του ασθενούς, αποτελούν πρωταρχικές αξίες της φιλοσοφίας του. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει φροντίσει να διαμορφώσει ένα σύνολο δεικτών ποιότητας βάσει των οποίων αξιολογούνται διαρκώς οι καθημερινές δραστηριότητές του και λαμβάνονται αποφάσεις. Ο βαθμός ικανοποίησης του ασθενούς δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας από τους δείκτες αυτούς.

Με την τοποθέτηση συσκευών αξιολόγησης στα διαγνωστικά κέντρα του, ο όμιλος Ιατρόπολις είναι σε θέση να γνωρίζει καθημερινά πόσο ευχαριστημένοι είναι οι επισκέπτες του από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και να παρακολουθεί τόσο διακυμάνσεις όσο και αποκλίσεις μεταξύ των κέντρων του. Επιπλέον, με τη χρήση έκτακτων ειδοποιήσεων όταν διαπιστώνεται ασυνήθιστος αριθμός αρνητικών αξιολογήσεων, έχει τη δυνατότητα να παρέμβει άμεσα και να επιλύσει ανακύπτοντα προβλήματα καθημερινότητας προτού παγιωθούν και επηρεάσουν τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στους επισκέπτες του.

«Μπορούμε να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει και να ελέγχουμε ότι όλα λειτουργούν απρόσκοπτα. Για εμάς, έστω και μία αρνητική αξιολόγηση “χτυπά καμπανάκι”, γι’ αυτό είναι πολύτιμη η δυνατότητα να βλέπουμε καθημερινά τα δεδομένα και να συγκρίνουμε μέρα-μέρα τα αποτελέσματα. Από την άλλη, ύστερα από 3 χρόνια διαρκούς μέτρησης, η συνέπεια με την οποία οι επισκέπτες μάς επιβραβεύουν με τη θετική βαθμολογία τους, μας διαβεβαιώνει ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και ενθαρρύνει όλη την ομάδα να προσφέρει ακόμα περισσότερα», εξηγεί ο κος Σωκράτης Γουρλής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Ο κλάδος των υπηρεσιών υγείας έχει εκ των πραγμάτων αυξημένες απαιτήσεις, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ανθρώπινη διάσταση. Γι’ αυτό θέλουμε οι επισκέπτες των κέντρων μας να γνωρίζουν ότι η εμπειρία τους όχι μόνο μετράει για εμάς, αλλά κατέχει και προεξάρχοντα ρόλο στη λειτουργία μας», συνεχίζει.

Πώς αξιοποιεί ο όμιλος Ιατρόπολις τις συσκευές αξιολόγησης PrivateReview

  • Μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των επισκεπτών ως δείκτη ποιότητας
  • Έλεγχος της καθημερινής λειτουργίας και άμεσες παρεμβάσεις με τη χρήση έκτακτων ειδοποιήσεων
  • Οι ίδιες οι συσκευές λειτουργούν ως διαρκής υπενθύμιση στον επισκέπτη ότι η γνώμη του είναι σημαντική
  • Σύγκριση των διαγνωστικών κέντρων μεταξύ τους για ομοιόμορφη εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών